واحد مددکاری موسسه خیریه محبان

واحد مددکاری:

  • پذیرش مددجویان در فرآیند تحقیق و جذب
  • ثبت و ضبط اطلاعات پرونده کلیه مددجویان در سامانه
  • رسیدگی به امور مددجویان در حوزه‌های زیستی و ارزیابی نوبه‌ای (مصاحبه، بازدید، تشکیل پرونده و گزارش‌نویسی، پیگیری، اقدام و…)
  • پذیرش مددجویان موردی و انجام اقدامات لازم
  • شناسایی استعدادها و توانمندی‌های مددجویان در حوزه اشتغال و تولید و انعکاس به واحد اشتغال و کارآفرینی
  • تولید کارتهای حامی از پرونده‌های مددجویان و ارائه به روابط عمومی
  • انجام امور مالی و اداری مددجویان و انعکاس به حسابداری
  • تهیه گزارشات نوبه‌ای مورد نیاز واحد پشتیبانی برای توزیع ارزاق مددجویان
  • تهیه گزارش نوبه‌ای نیازمندی‌های اثاثیه مددجویان و ارائه به واحد پشتیبانی برای تهیه و توزیع
  • تهیه گزارشات نوبه‌ای از خدمات ارائه شده و کالاهای تحویلی به مددجویان
  • بکارگیری ظرفیت دانشجویان رشته‌های مددکاری تربیتی، خانواده و روانشناسی برای توسعه توان نیروی انسانی حوزه مددکاری
  • بهره‌گیری از سامانه‌های جمع‌سپاری مالی در خیریه‌های همسو
  • برگزاری جلسات هفتگی شورای مددکاری و تقسیم کارگروهی در ابعاد فرهنگی، تحصیلی، بیمه، ازدواج و تامین جهیزیه

تذکر: در راستای مدیریت گروهی و فراگیر و استفاده حداکثری از مشارکت نیروهای فعال و علاقه‌مند، واحد مددکاری خیریه کمیته‌‌های مختلفی را به عنوان زیرمجموعه خود فعّال می‌سازد. این کمیته‌‌ها به عنوان بازوان اجرایی و مشورتی واحد مددکاری عمل می‌نمایند. وظیفه اصلی این کمیته‌‌ها رتق و فتق امور فرعی و ارایه پیشنهادات برای طرح و تصویب در واحد مددکاری می‌باشد. اعضای این کمیته‌‌ها را نیروهای باتجربه و افتخاری به صورت پاره وقت و داوطلبانه تشکیل می‌دهند. اسامی و وظایف کلّی این کمیته‌ها به شرح زیر است:

الف) کمیته‌ تحقیق:

تحقیق اولیه از مددجویان، تشکیل پرونده و اعلام نظر در خصوص عضویت آنان، زمان‌بندی تحقیق مجدّد از مددجویان و بررسی گزارش آخرین وضعیت آنان و اعلام نظر در خصوص ادامه عضویت مددجویان تحت پوشش از جمله وظایف کمیته تحقیق است.

ب)کمیته تحقیق

مسوولین این کمیته می‌کوشند مددجویان را در رشد فرهنگی و اجتماعی نیز همراهی کنند. آنها بر این باورند که برخورداری از امکانات اقتصادی، بدون رشد فرهنگی و ارتقاء سطح فکری و رسیدن به فضیلت و کرامت انسانی، تاثیرات عمیق و بلندمدت نخواهد داشت.

لذا توسعه و ترویج فرهنگ دینی و معارف اهل بیت علیهم‌السلام و همچنین ارتقاء سطح فکری و فرهنگی مددجویان از اهداف اصلی کمیته می‌باشد. این کمیته جهت ارتقاء سطح فرهنگی مددجویان و نیز افزایش سطح مهارت آنان، کلاس ها و دوره‌های آموزشی متنوعی را برگزار می‌کند. انواع کلاس های هنری مانند نقاشی، خیاطی و… کلاس های قرآن و اخلاق و کلاس‌هایی برای رفع شبهات اعتقادی و احکام از جمله این دوره‌ها محسوب می‌شوند.
این کمیته با هدف ترویج فرهنگ دینی و معارف دینی که آن را مهمترین رسالت اجتماعی خود می‌دانند، به مناسبت های گوناگون مانند اعیاد مذهبی و یا عزاداری ها، مراسماتی را با حضور مددجویان و نیکوکاران برگزار می‌کند.

این مراسمات همچنین فرصت مناسبی برای آشنایی نزدیک‌تر نیکوکاران و جامعه خیرین با مددجویان تحت پوشش است. ترویج امید به زندگی، برگزاری جشن‌ها و برنامه‌های شاد، بررسی و پیگیری و رفع مشکلات اجتماعی و خانوادگی، مشاوره به خانواده‎‌ها و ارجاع به موسسات موازی در رفع اختلافات خانوادگی، اعتیاد والدین، مشاوره‌های ازدواج و پس از ازدواج در دستور کار قرار دارد.

ج)کمیته علمی و تحصیلی؛

فعالیت های اصلی این کمیته رسیدگی به وضعیت تحصیلی و علمی مددجویان، شناسایی استعدادهای درخشان و مددجویان مستعدِ ارتقاء تحصیلی و علمی و برنامه‌ریزی برای حمایت مادی ومعنوی از آنها، ایجاد امکان ادامه تحصیل برای فرزندان خانواده‌های مددجو، تامین هزینه تحصیلی در مقاطع مختلف تا مقطع ارشد و دکترا و نیز تامین هزینه‌های خرید تجهیزات و سایر وسایل ضروری رشته تحصیلی مددجویان نخبه و استعدادهای درخشان و برپایی اردوهای تفریحی، زیارتی برای مددجویان، به ویژه دانش‌آموزان می‌باشد.

در این کمیته همچنین وضعیت تحصیلی و آموزشی دانش‌آموزان و دانشجویان مددجو تحت پوشش به ‌طور مستمر بررسی می‌شود تا با ارائه راهنمایی‌های لازم مشکلات آموزشی مددجویان در اسرع وقت برطرف گردد. مشاوره‌های آموزشی برای تعیین رشته تحصیلی از دیگر خدمات فرهنگی، آموزشی مؤسسه است که توسط مددکارانی که از تجربه کافی در امور آموزشی برخوردارند، ارائه می‌شود. این مشاوره‌ها تاثیر زیادی در انتخاب رشته تحصیلی مناسب و آینده شغلی مددجویان دارد.

د)کمیته‌ بهداشت و درمان؛

خدمات بهداشتی و درمانی این کمیته برای خانواده‌های تحت پوشش، هماهنگی با بیمارستان‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز درمانی و تشخیصی و دیگر موسسات و خیریه‌ها جهت استفاده از امکانات آنها و ارجاع و هدایت مددجویان نیازمند به خدمات پزشکی، دندان‌پزشکی، چشم‌پزشکی و خدمات پاراکلینیکی، روانشناسی و مشاوره و برخی جراحی‌های ضروری و پیگیری پرونده پزشکی آنان و در صورت نیاز تامین هزینه‌های درمانی مددجویان، معرفی بیماران به بخش مددکاری بیمارستان‌ها جهت استفاده از امکانات درمانی همراه با گرفتن تخفیف ویژه،‌ پرداخت بخشی از هزینه‌های تشخیص و درمان بیماران مددجو در مواقع ضروری، معرفی بیماران به پزشکان نیکوکار و مراکز درمانی حامی، تهیه و واگذاری لوازم پزشکی مورد نیاز بیماران مانند عینک، عصا، ویلچر و… عیادت از بیماران بستری و تامین دارو و مواد غذایی ضروری آنها، کمک به تامین هزینه‌های درمانی مددجویان مبتلا به بیماریهای خاص به‌طور مستمر می‌باشد.

ه)کمیته اشتغال و کارآفرینی؛

از فعالیت های مهم این کمیته، کمک به اشتغال مددجویان، به ویژه جوانان در مشاغل مناسب است. در این راستا و در صورت لزوم، مددجویان جویای کار به آموزشگاه ها و کلاس های آموزشی مختلف معرفی می‌شوند تا مهارت‌های لازم را برای یافتن شغل مناسب به دست آورند.

همچنین این کمیته وظیفه تماس و هماهنگی با مراکز تولیدی و صنعتی، کارخانجات، شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی و بررسی و سنجش نیاز این واحدها به نیروی کار را بر عهده دارد تا با معرفی مددجویان واجد شرایط، اقدامات بعدی را جهت اشتغال آنان به عمل آورد. در این کمیته موضوع اشتغال خانگی مددجویانی که توان کار در بیرون منزل را ندارند با جدیت دنبال می‌شود. همچنین برپایی نمایشگاه و بازارچه خیریه به نفع خانواده‌های تحت پوشش و به مناسبت‌های مختلف در دستور کار قرار دارد.

و)کمیته مسکن و سرپناه؛

وظایف کلی این کمیته تهیه مسکن و کمک به تامین منابع مالی برای خرید مسکن، کمک به تامین منابع مالی برای پیش‌پرداخت مسکن، تامین هزینه‌های ضروری جهت تعمیر یا خرید لوازم ضروری منزل، تهیه و تامین هزینه‌های قبوض آب، برق، گاز می‌باشد.

ز)کمیته ازدواج و جهیزیه؛

وظایف کلی این کمیته تامین و تحویل کالاهایی تحت عنوان جهیزیه و سیسمونی، تامین کمک هزینه تشکیل زندگی زوج‌های جوان، تامین وجوه امانی از محل صندوق خیریه برای امر ازدواج مددجویان می‌باشد.